Turistična kmetija Toplak ima tudi svoj gospodinski dom po vzoru Sv. Marte, ki je gostoljubna zavetnica doma. Izobraževalni center, ki je prvotno bil namenjen in je služil društvu gospodinj Sv. Marte. V njem si lahko ogledate stalno kulinarično razstavo in prisluhnete bistvu prisrčne gostoljubnosti doma. Spoznate lahko delo in življenje gospodinje, poslanstvo ženske kot hraniteljice in vzgojiteljice družine pod temo “Ljubezniva gospodinja, lepo dom srce družine”.

Društvo Gospodinj Juršinci je organizirano z namenom, da na področju Slovenskih goric,podeželske gospodinje zopet pridobijo zamujeno izobrazbo in vrednote gospodinje. V ta namen društvo gospodinj Juršinci aktivno na podlagi svojega programa izvaja tečaje v kuhanju, aranžerstvu, slikarstvu in ročnih delih in predavanja o zdravi prehrani ter ureditvi kmečkih domov. Obenem vsako leto tradicionalno prireja v mesecu juliju gospodinjski praznik, kar pomeni družabno srečanje gospodinj Slovenije, na katerem gospodinje Slovenije pripravijo velike razstave jedi, ročnih del in obujanje dediščine izvirnosti kraja s področja gospodinjstva in kmetijstva. Glavne naloge društva so tečaji in predavanja na temo zdravje, zelišča in kuharski tečaji, ki se organizirajo tudi za turiste v sklopu turistične kmetije Toplak Simon in Marta.

Predstavitev in ogled kulinarično gospodinjskega za ceno 5€ z vključeno sladico (gibanica, kvasenica, štrudelj, strnjenka).

V tednu gospodinje, ki poteka v tednu ob godu Sv. Marte pa se odvijajodomače delavnice, svetovalnice v peki hišnih dobrot in ženske kot gospodinje. Prav tako se odvijajo kulinarične delavnice za naše najmlajše.